• Tassen & accessoires
  • Babygoodies
  • Knuffels
  • Maatwerk
  • Workshops

Workshops

Maak je eigen France tas

De France is een elegant tasje naar een patroon van Shamballa Bags.

Speel met verschillende kleuren en texturen om jouw unieke tas te creëren.

 

De tas is bovenaan voorzien van een verzonken rits, vooraan is een steekvak voorzien gesloten met magneetsluitingen. De zijkanten van de tas kan je groter of kleiner maken dmv magneetsluitingen.

De houten handvaten zijn bevestigd dmv een connector uit leer of stof, verstevigd met holnieten.

 

Heel wat technieken dus die je tijdens deze workshop onder de knie krijgt!

 

De afgewerkte tas meet +/- 32 cm breed, 24 cm hoog en 12 cm diep.

 

Deze workshop is geschikt voor naai(st)ers met een beetje ervaring.

Je brengt je eigen naaimachine mee.

De workshopruimte bevindt zich op de eerste verdieping, bereikbaar via een trap.

 

Het knip- en verstevigingswerk dient thuis reeds te gebeuren. Na inschrijving en betaling ontvang je hiervoor de nodige instructies.

 

Wanneer:

Zaterdag 23 september 2023 van 10u tot 17u

Zaterdag 18 november 2023 van 10u tot 17u

Klik op de datum van jouw voorkeur om je in te schrijven via de site van Ateljee Caro. 

 


Naai een schattige knuffel

Een handgemaakte teddybeer is een origineel verjaardags-, geboortecadeau of kerstgeschenk. Staat ook leuk als decoratie in de kinderkamer.

Maak een teddy of pandabeer volgens het patroon van Studio Seren. Tijdens de workshop maken we een beer met zijn/haar leuke outfit. De beer wordt deels gemaakt met de naaimachine en deels komt er ook handnaaiwerk aan te pas. De verschillende steken komen aan bod tijdens de workshop. De outfit bevat een tuinbroek, strikje en haarlint. De kleertjes kunnen genaaid worden op een naaimachine, een overlock is niet nodig. 

Het beertje meet ongeveer 38cm (gemeten zonder oren).

Deze workshop is geschikt voor beginnende en ervaren naaisters. Er is geen ervaring met het maken van poppen nodig, maar je moet wel basiskennis hebben van het gebruik van een naaimachine en bekend zijn met handnaaien.

Het knip- en verstevigingswerk dient thuis reeds te gebeuren.  Na inschrijving en betaling ontvang je hiervoor de nodige instructies.

Nadat je het patroon aangekocht hebt bij Studio Seren word je uitgenodigd voor een besloten facebook groep. In deze groep kan je ter voorbereiding tutorialfilmpjes bekijken over onder andere het borduren van de snuit.

Opgelet: verslavend! Het berenpatroon is een goede start om de patronen van Studio Seren te leren kennen. Eens dat je de beer gemaakt hebt, heb je een goede basis om de andere patronen te maken, zoals een poes, konijntjes, muis, bambi, hondjes en zelfs een olifantje. 

Inschrijven kan via de site van Ateljee Caro. De workshop gaat door op zaterdag 21 oktober 2023 van 10u tot 17u.